Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ << ΕΥΤΥΧΙΑ>>



ΘΕΜΑ:

''Να αφηγηθείτε την υπόθεση μιας κινηματογραφικής ταινίας ή ενός θεατρικού έργου το οποίο παρακολουθήσατε και σας εντυπωσίασε"


Μια ταινία που με εντυπωσίασε ήταν η Ευτυχία .

 Η ταινία αφηγείται την ζωή της στιχουργού  Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, 

Η ταινία ξεκινά από την Μικρασιατική καταστροφή όπου η Ευτυχία φεύγει με την μητέρα της και τις δυο κόρες της και πάνε στη Αθηνά για να συναντήσει τον  άντρα της. 

Στη Αθηνά η Ευτυχία ασχολείται με τις τέχνες και πιο πολύ με το θέατρο και παίζει σε θεατρικές παραστάσεις. Εκεί γνωρίζει τον ηθοποιό Νίκο Αλεξίου τον  ερωτεύεται  αλλά ένα βράδυ χωρίζουν.

Ηδη από τότε η Ευτυχία έγραφε στίχους και τραγούδια σε χαρτάκια. Μέτα γνωρίζει την ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη αλλά  αποφασίζει να αφήσει το θέατρο. Η Ευτυχία ζητά διαζύγιο από τον άνδρα της γιατί όταν ασχολιόταν με το θέατρο , δεν του άρεσε. 

Αυτός της λέει ότι θα πάρει μια από τις δυο κόρες του και θα φύγουν .

Στην αρχή λέει να πάρει την μεγαλύτερη άλλα το κοριτσάκι δεν ήθελε, έτρεξε και έφυγε.

 Τελικά πήρε την μικρή του κόρη. Μετα τον χωρισμό τους , η Ευτυχία πήγαινε στη Εθνική Βιβλιοθήκη της Αθήνας και εκεί γνωρίζει τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο που ήταν αστυνομικός . 

Τελικά γίνονται ζευγάρι , παντρεύονται και μένουν στο νέο σπίτι της  Ευτυχίας μαζί με την μητέρα της , την κόρη της και τον φίλο της τον Λούκα που βοηθάει στις δουλείες του σπιτιού. 

Η καριέρα της Ευτυχίας σαν στιχουργός εξελίσσεται ξεκινώντας από τον Βασίλη Τσιτσάνη Την στιγμη αυτη πεθαίνει και η μητέρα της.

 Μέτα  από πολλά χρονιά η μεγαλύτερη κόρη της παντρεύετε τον ηθοποιό   Φραγκίσκο Κανέλλη και αποκτούν μια κόρη την Ρέα. 

Η Ευτυχία συνεργάζεται με πολλούς σύνθετες της εποχής όπως τον  Απόστολο Καλδάρα , τον Μανώλη Χιώτη και άλλους. 

Η μεγάλη κόρη της μαζί με τον άνδρα φεύγουν για τον εξωτερικό και όταν γυρίζουν κάνουν μια γιορτή από την χαρά που γύρισαν άλλα ο άνδρας της Ευτυχίας πεθαίνει  γιατί αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

 Η Ευτυχία συνεχίζει να γράφει στίχους , η μεγάλη κόρη της που λεγότανε Μαίρη χωρίζει τον άνδρα της άλλα η Μαίρη αρρωσταίνει και πεθαίνει. 

Η Ευτυχία ήδη πριν τον θάνατο του άνδρα της  ασχολιόταν με τη χαρτοπαιξία άλλα το συμβάν με τη κόρη της κάνει την χαρτοπαιξία εθισμό.

 Επίσης τότε έγραψε ένα τραγούδι για τον Μάνο  Χατζηδάκη. Στο τέλος της ταινίας η Ευτυχία κάθεται σε ένα παγκάκι και συναντάει την μητέρα της , τον άνδρα της και την κόρη της μέσα στις σκέψεις της. 

Ήταν η μόνη ταινία  μέχρι στιγμή της ζωή μου που με έκανε να δακρύσω από συγκίνηση.

 Με εντιπωσίασε πολύ και θα τη θυμάμαι πάντα.                                                                Ευτυχία , πληροφορίες της ταινίας - Σινεμά - αθηνόραμα    

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019

ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!

  


1 σχόλιο:

  1. Μαρία, η ταινία είναι αριστούργημα. Την έχω δει και έχω κάνει και σχετική παρουσίαση εδώ στο κινηματογραφικό μου μπλογκ
    https://cinefil-net.blogspot.com/2020/04/eytychia-movie.html
    Μπορείς να την δεις και να την απολαύσεις.
    Καλησπέρα και όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια σας