ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ

ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ  ΨΑΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΟΠΕΛΑ

Μία φόρα και ένα καιρό ήταν ένα πολύχρωμο ψαράκι που το έλεγαν Χρωματάκι γιατί τα χρώματα από τα λέπια του φώτιζαν όλο τον βυθό . Ένα πρωί το ψαράκι φεύγει από το σπίτι του και γρήγορα καθώς κολυμπούσε βρέθηκε σε ένα μακρινό μέρος που ήταν τρομακτικό. Εκεί βρήκε ξαφνικά  μια άγκυρα πολύ βαριά και δεν μπορούσε να την σηκώσει προσπαθούσε, προσπαθούσε , άλλα τίποτα, δεν μπορούσε, άλλα ξαφνικά το ψαράκι βλέπει ένα δίχτυ  και τότε το δίχτυ πιάνει την άγκυρα μαζί  με το ψαράκι.

Ήταν δυο ψαράδες που έπιασαν την άγκυρα μαζί με το ψαράκι

- Άγκυρα έπιασες ;

- Ναι άγκυρα έπιασα όχι μόνο και ένα πολύχρωμο ψαράκι

- Τέλειο να το αγγίξω!

-Βεβαίως

Και τότε ο  άλλος ψαράς πιάνει το ψάρι και τότε το ψάρι πήδηξε και έφτασε στο λιμάνι της  πόλης. 

Στη άκρη του λιμανιού περπατούσε μια κοπέλα, ανήσυχη,  πήγε κοντά στο ψαράκι .

Η κοπέλα πήρε  το ψαράκι του χαμογέλασε και το  παίρνει  στο σπίτι της  βάζοντας το σε μια γυάλα.Μετά από λίγες ήμερες  η κοπέλα που την έλεγαν Μαρίνα  και το ψαράκι έγιναν αχώριστοι φίλοι .Κάθε μέρα το ταΐζε και  το φρόντιζε. .Η Μαρίνα είχε μια μικρή κόρη και ο άνδρας της ήταν δύτης. Επίσης είχαν έναν γάτο χοντρούλικο  που του άρεσε να κοιμάται ήσυχα χωρίς φασαρίες. Αλλά μια μέρα το ψαράκι έκανε θόρυβο στη γυάλα του,  ο γάτος που κοιμόταν δίπλα  ξύπνησε ξαφνικά και θυμωμένος  πηδάει και ρίχνει την γυάλα κάτω και την σπάει. Τότε το βλέπει η κοπέλα και ρίχνει ένα βάζο γεμάτο νερό πάνω στο γάτο. Τότε ο γάτος παίρνει το ψαράκι  και φεύγει από το σπίτι,   περνά όλη την πόλη και φτάνει κρατώντας  το ψαράκι σε μια θάλασσα και το ρίχνει μέσα.Μεσα στη θάλασσα το ψαράκι έπεσε ήρεμα στη άμμο εκεί βλέπει κάτι να  κολύμπα. Ήταν μια θαλασσιά χελώνα- Τι έπαθες; Το ρώτησε.

-Με έριξε στη θάλασσα ένας γάτος

-Φοβερό. Που είναι η οικογένεια σου;

-Ζούσα μόνος σε ένα σπιτάκι γεμάτο κοχύλια ,από τότε που έφυγα από το σπίτι μου. Ξαφνικά  γνώρισα  την Μαρίνα που το χαμόγελο της φωτίζει όλο το βυθό.

- Ωραία θα σε βοηθήσω να βρεις την Μαρίνα.

Μετά η χελώνα και το ψαράκι κολυμπούσαν και βρεθήκαν στη άκρη του λιμανιού και μετά από λίγη ώρα μακριά είδαν την Μαρίνα.Τότε η χελώνα έδωσε το ψαράκι.ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια σας