Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

                                             ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



                                                                      ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ              








ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1967,ΠΟΥ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ή ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ

                                                         ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ . ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ .Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΑΧΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ .ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ,ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ΄ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΝΚ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ .ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗΣ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ. 

 Τι μας δείχνει όλο αυτό ? Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος . Και όταν μια ομάδα ανθρώπων ενώνεται όλα μπορούν να γίνουν Όλοι οι αγώνες του Έθνους έχουν τέτοια παραδείγματα.Γιατί ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  .

 ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ  Η ΘΑΛΑΣΑ ΑΚΡΙΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ.


                                                       
                                            ΠΗΓΗ   Από τα κείμενα της Πατρίδας [Ζωή Σπυροπούλου]


6 σχόλια:

  1. Μπράβο Μαρία . Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε...Καλό σου Σ/Κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ" και εμείς δυστυχώς, θυμόμαστε πράγματα και γεγονότα μόνο σε επετείους, δυστυχώς...
    Όμορφο το αφιέρωμά σου!
    Καλό ξημέρωμα, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Μαρία μου.Δυστυχώς ξεχνάμε ευκολα!!!45 χρόνια μετά μαλώνουμε ποιος θα καταθέσει στεφάνι στο ιερό αυτό μέρος που σκοτώθηκαν νέα παιδιά για τη Δημοκρατία.Να είσαι καλά! Καλό χειμώνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια σας